Допълнително заплащане на медици, някои компенсации за бизнеса и граничният контрол

...
Допълнително заплащане на медици, някои компенсации за бизнеса и граничният контрол
Коментари Харесай

Доц. Кунчев обяви три точки, които трябва да продължат и след падането на мерките

Допълнително възнаграждение на медици, някои обезщетения за бизнеса и граничният надзор остават и след 1 април. Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ " Васил, основен държавен здравен контрольор.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31171
Големите лечебни заведения ще продължат да поддържат КОВИД отделения - болните още не са изчезнали, а те имат потребност от лекуване. Прекратяването на изключителната конюнктура не е преустановяване на пандемията, безапелационен бе доцент Кунчев. 

Има разлика сред това какво споделят специалистите и какви са политическите решения - това е явно. Понякога ние сме ограничавали и предложили на политиците да не са толкоз крайни - когато уплахата беше доста висока и противоположното, с цел да не пречим на стопанската система и туризма, тъй като ние виждаме, че пречим, добави доцент Кунчев.

Най-големият проблем е дребното ваксинирани. За имунизацията той съобщи, че вървим по мантрата " по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай ".

Не са доста оптимистични нещата в Европа - има страни с 11 пъти по-голяма заболеваемост от нас. Така че - деликатно с разпускането. Мисля, че това, което беше подхванато в този момент ситуацията го разрешава, тъй като 4 страни в Европа в този момент сме с най-ниска заболеваемост.

По думите на доцент Кунчев, от тук нататък би трябвало да има три неща, които да продължим да вършим:
Да не пада равнището на контрол, което значи да се вършат задоволително проучвания Да се подвига равнището на имунизация Елементарните ограничения като обществена отдалеченост и персонална хигиена да продължат да се спазват
Най-голямата неточност в статистиката и епидемиологията е да вземеш един период от времето и на тази база да правиш изводи. Това, че сега сме с добра заболеваемост, нищо не значи. Ако видите окончателния до тук брой - над 36 000 умряли, 94,5% от тях са неимунизирани. Каква по-очевидна статистика за ролята на имунизацията, добави доцент Кунчев.

По думите му, вирусът става по-малко рисков, само че пък по-лесно се популяризира.

Засега няма ваксина, която да е съобразена с най-новите разновидности на вируса, добави доцент Кунчев.

По мотив наближаващите Великденски празници, той прикани без да е толкоз трагично, да не престават да се съблюдават обикновените ограничения като разстояние и персонална хигиена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР